Rozpoczynamy gospodarną współpracę z Sezonownikiem (https://www.facebook.com/sezonownik/)
🌱 Pierwszy wykład, wprowadzenie do cyklu, już 21 listopada o godzinie 18:00.
🌱 Wykład oraz kolejne warsztaty są bezpłatne – obowiązują zapisy 📩 (wystarczy wysłać mail na adres: m.kraszewska@gdynia.pl)
Podczas wykładu posłuchamy o:
– idei Sezonownika i jego historii,
– co nieco o fermentacji i o tym, dlaczego to metoda wpisująca się w ideę gospodarności,
– o tym, jak można wykorzystać resztki kaszy i herbaty i zrobić z nich coś słodkiego albo coś pachnącego,
– o tym, dlaczego nie trzeba kupować pudełek i torebek, żeby zapakować świąteczne prezenty,
– jak dbać o dom bez chemikaliów
„oraz o tym, co będziemy robić na gdyńskich warsztatach, których już nie możemy się doczekać” – dodają Panie prowadzące, czyli:
➡️ Magda Assanowicz – pomysłodawczyni i wydawczyni Sezonownika
➡️ Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska – współautorki treści sezonownikowych, miłośniczki roślinności i propagatorki dzikiej kuchni oraz fermentacji, współzałożycielki warszawskiej pracowni Cztery razy Trzy i dwóch książek – „Dzikie smaki. Kuchnia zwariowawanego zbieracza roślin” oraz „Dzikie kiszonki i inne fermentacje”.
Uwaga, uwaga – podczas spotkania niezwykły kalendarz „Sezonownik 2019” będzie można kupić w cenie promocyjnej (45 zł)