Bez kategorii

piątek godz.22:46

Kiszonki, kimchi, kombucha, zakwas. Z czym to się je i pije w Gdyni?

Zakwasownia, gdyńska ekologiczna manufaktura, produkującą zdrowe kiszonki, zaprasza na degustację zakwasów przed głównym wejściem do Hali Targowej w Gdyni. 

Będziemy mogli rozsmakować się w ich różnorodnych gatunkach, a także wzbogacić swoją wiedzę na temat prozdrowotnych właściwości kiszonek, zakwasów i kuchni roślinnej w ogóle.

Każdy, kto weźmie udział w wydarzeniu facebookowym i pojawi się na stoisku degustacyjnym, otrzyma torbę prezentową, w której znajdzie: zakwas z buraka, kombuchę, kimchi, shot probiotyczny, ulotki i broszury informacyjne.

Miejsce: Miejska Hala Targowa w Gdyni, ul. Wójta Radtkego 36/40

Czas: Czekamy na was 4.09 w godzinach 9:00 do 15:00

Słów kilka o gospodarzach tego wydarzenia:  Magdalena i Mikołaj Batorowie promują organiczną, ekologiczną kuchnię roślinną. Są twórcami projektu Zakwasownia, który powstał z potrzeby zdrowia, kiedy szukali naturalnych metod wspierania organizmu po przebytej chorobie. Dziś Zakwasownia to rodzinna manufaktura, produkującą zdrowe kiszonki, Bistro, oferujące dania autorskiej kuchni wegańskiej oraz fundacja „Stacja Czułość”, niosąca opiekę emocjonalną pacjentom onkologicznym.

Na co dzień produkty Zakwasowni gdynianie mogą znaleźć w sklepie firmowym w Miejskej Hali Targowej, przy stoisku 207 (Hala Płaska)